logo-circusart01
Beste ,

Circus ontwikkeld nu in een rap tempo en het zou zonde zijn als het publiek deze ontwikkeling niet mee zou mogen maken. Uit de laatste ronde van Circunstruction zijn 2 bijzondere projecten voortgekomen. Bijzonder omdat zij nieuwe vormen hebben gekozen om circus te presenteren.
Zo is er Erin Burley met een installatie-achtige voorstelling waarin het contact van de toeschouwers onderling de hoofdrol speelt. Sinking Sideways gaan repetitieve bewegingen gebruiken om de toeschouwer in hun wereld van beweging te trekken en steeds opnieuw te verrassen. De voorstellingen zijn op dit moment work in progres en gaan in het najaar in première.
Heel bijzonder is ook Luuk Brantjes met zijn voorstelling Lone, waarbij hij de duo-discipline teeterboard (soort wip) alleen bespeelt.

A CIRCLE OF EXCHANGE

Touwen, blikjes, heel veel gefluister en een vrouw die in de lucht draait. A circle of exchange is een voorstelling van bizarre en intieme verbindingen. Betreed de wereld van Erin Skye en ASMR* om enkele van de vele connecties te ontdekken die we met elkaar delen!
Bijzonder aan deze voorstelling is, dat Erin haar toeschouwers met elkaar in verbinding brengt. Door met ouderwetse blikjes telefoons te werken verlopen deze ontmoetingen volledig coronaproof. De toeschouwers gaan in gesprek met een onbekende en merken amper dat Erin aan het einde van de voorstelling de zaal verlaat, zo verdiept zijn zij in hun gesprek.
*(Autonome sensorische meridiaan respons; de ontspannende effecten van gefluister, zachte repetitieve geluiden en beelden).

Amsterdam Fringe festival

2 en 3 september in CC Amstel
9 en 10 september Bijlmerpark theater
https://amsterdamfringefestival.nl/programma/a-circle-of-exchange/

Rotterdam Circusstad Festival

zondag 12 september 14.00 en 17.00
https://circusstad.nl/programma/a-circle-of-exchange/

Sinking Sideways

“Het beginpunt voor René was één specifieke beweging. We hielden het daarbij, we onderzochten het, we gingen er volledig in op. Het is de basis van onze show – met de vraag: hoe ver kunnen we dit pushen?
We nodigen het publiek uit in onze ruimte, om ons ontdekkingsproces te volgen en daar samen met ons in te duiken. We ontwikkelen een ritme waardoor ze samen met ons in de beweging worden meegezogen en deze elke keer opnieuw blijven ontdekken. Zonder iets te verbergen willen we onze fascinatie maar ook onze strijd met het publiek delen.”
Deze voorstelling is anders, de toeschouwer wordt in een repetitieve cadans gezogen en steeds opnieuw opgeschud door onverwachte en spectaculaire bewegingen. Een modern antwoord op Kristina De Chatel.

Rotterdam Circusstad Festival

zaterdag 11 september 12.45 en 15.30
zondag 12 september 12.45 en 15.30
https://circusstad.nl/programma/rene/

Première 9 oktober om 20.30 Festival PERPLX, Kortrijk

https://www.perplx.be/project/sinking-sideways-met-rene/
Alleen zijn wordt vaak geassocieerd met eenzaamheid, met zielig. Door de coronapandemie ligt onze gezamenlijke angst bovendien onder een vergrootglas. Thuisquarantaine klinkt bijna als een vloek.
In een samenleving waarin we constant met elkaar zijn verbonden, kan alleen zijn ook heel prettig zijn. Luuk Brantjes toont in de indringende solovoorstelling LONE de vreugde, schoonheid en de rust van het alleen zijn door in z’n eentje de teeterboard te bespringen. In deze abstracte onemanshow bewijst hij dat als je van je eigen kracht uitgaat, je eigen grenzen bepaalt, je kansen en mogelijkheden ‘alleen’ maar vergroot. Hij doorbreekt een taboe en tegelijkertijd accentueert hij de uiterst dunne scheidslijn tussen alleen (willen) zijn en eenzaamheid.
Luuk Brantjes geldt als de nieuwe belofte in het circustheater. Na 2 jaar Codarts Circus Arts vervolgde hij zijn opleiding aan DOCH University of Dance and Circus in Stockholm. Wie in zijn uppie de teeterboard beheerst, en op magistrale wijze bespeelt, steekt inderdaad met zijn hoofd boven het maaiveld uit.

Rotterdam Circusstad Festival

zaterdag 11 september 12.00 en 15.15 gratis
https://circusstad.nl/programma/lone/
Circusart.nl is een jong circus-impresariaat, dat hedendaags circus naar het publiek wil brengen.
Heb je interesse voor meer informatie hoor ik het graag.


Hartelijke groeten en blijf gezond!
Jördis Cordua
(0644072345)

facebook instagram 
MailPoet