Lone

L O N E is een abstracte solo circusperformance die de balans opmaakt tussen alleen of eenzaam zijn. In een wereld waar we constant met elkaar verbonden zijn, is een angst voor alleen zijn gegroeid. In deze voorstelling word de nadruk gelegd op de vreugde, de schoonheid en de rust die met alleen zijn gepaard kan gaan.
L O N E is een eerbetoon aan de singles, aan de vrijbuiters, aan ieders inventieve ik.

Teeterboard is een discipline die kracht om kan zetten in een staat van gewichtloosheid. Luuk verkent de fragiele scheidslijn tussen alleen en eenzaam met behulp van het teeterboard en een innovatieve constructie. Die maakt het mogelijk om deze groepsdiscipline ook alleen te beoefenen. Zoekend naar een verhouding tot een object wat zijn menselijke partner vervangt, probeert Luuk het teeterboard van een nieuwe hoek te benaderen, de invalshoek vanuit een individu en zachtheid.

Luuk Brantjes is een circusartiest uit Oosterbeek. In de twee jaar waarin hij aan de Codarts Circus Arts studeerde in Rotterdam, specialiseerde hij zich in de discipline teeterboard. In 2017 vervolgde hij zijn studie aan de University of Dance and Circus (DOCH) in Stockholm, waar hij in 2020 zijn bachelor aan DOCH behaalde.
Naast de projecten met de company 4onboard, zoekt hij als maker zijn weg in het circus. Zijn interesse gaat uit naar het verkennen van de grenzen van zijn discipline. Hij is nieuwsgierig naar hoe men naar teeterboard kijkt en hoe hij de mogelijkheden in de discipline kan oprekken. Veelvoorkomende thema’s in zijn werk zijn speelsheid, balans, gewichtloosheid, rust en fragiliteit.

Bovenstaande video is een Creation Preview van November 2020

Foto: Kolja Huneck

Creation Preview November 2020 Music: Exercising levitation - I do not own any rights to the music.

Technische lijst : link